O Brelima

Brela su općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koja se sastoji od dva naselja, Brela i Gornja Brela i protežu se na površini od 27km².

Na grčkom jeziku pod nazivom "Beroyllia", Brela se prvi put spominju 950. godine u djelu cara Konstantina Porfirogeneta. U izvorima u razdoblju od 15.-17. stoljeća, Brela se još spominju na latinskom, talijanskom i turskom jeziku. Dotad u sastavu općine Makarska, 1993. godine Brela postaju zasebna općina.

Zahvaljujući prirodnim ljepotama i dugoj turističkoj tradiciji, Brela su glavno odredište za mnoge turiste iz cijeloga svjeta. Više od 4 kilometra obala, mnoge uvale, plaže i more vrhunske kvalitete pružaju sve uvjete za pravi odmor. Osim turizma ljeti, stanovnici se zimi bave ribarstvom, uzgojem vinove loze, maslina, a nekoć i višanja.


Apartmani AS

U mirnom predjelu Brela nalaze se AS apartmani.

Kuća okružena borovom šumom, zelenilom i odmaknuta od glavne ceste je garancija za miran odmor kakvi zaslužujete.

Samo 200 metara udaljeni nalaze se travnato igralište, market, tržnica i caffebar. U blizini su također i 3 restorana.

Kuća nudi smještaj u 2+1 sobama i 2+2 apartmanima sa pogledom na more. Sobe i apartmani su opremljeni sa: TV-om, hladnjakom, toiletom, internetom, dok su apartmani opremljeni i sa aparatom za kavu, kuhinjom, perilicom. Nudimo vam na korištenje veliku terasu i roštilj, a parking ispred kuće je osiguran.

Za dodatne informacije i slobodne termine slobodno nas kontaktirajte.

Kontaktirajte nas

Lovište u Brelima

Lovište u Brelima obuhvaća 1430 hektara. Lovište je planinskog tipa, a glavne vrste divljači su: divlja svinja, zec, jarebica kamenjarka, golub pećinar, divokoza, muflon. Od predatora u lovištu stalno obitavaju: vuk, lisica, kuna.

Na ovom području djeluje lovača udruga Brela, osnovana 1999. godine. Njen grb je Kamen Brela, planina Biokovo i divokoza. Kamen kao zaštitni simbol Brela, a divokoza kao najbrojnija divlja životinja na Biokovu.


Cjenik i kalendar lova možete preuzet ovdje:
Kalendar | Cjenik


Mala pomoć prirodi


Osim samog lova, obaveza lovca je zaštiti i očuvati biološke i ekološke ravnoteže prirodnih staništa divljači, te zaštite prirode i ljudskog okoliša. Tokom godina izgrađeno je nekoliko ovakvih pojilišta koja su zasigurno pomogla životinjama u lakšem pronalasku pitke vode u grubom Biokovskom kamenaru.